Lite om oss, familjeföretaget Snickar Mats och Maria Andersson

Familjeföretag Andersson
Om Familjen Andersson

Vi som hyr ut stugorna heter Snickar Mats och Maria Andersson. Snickar är ett gårdsnamn som går i arv enligt typisk Dalatradition.

Redan på 70-talet arbetade Mats med service, då som värdshusvärd på hotellet Olarsängen (numer Olarsgården). Det var dit som Maria kom som ledare för en skidresegrupp under ett sportlov. Vi gifte oss på Kristihimmelfärdsdagen 1983 och flyttade snart till vårt egenbyggda hus i Malung och där bor vi kvar. Tre barn och en handfull barnbarn har det hunnit bli, hittills.

Sedan tidigt 80-tal har vi i Anderssons som familjeföretag  bedrivit olika servicerelaterade affärsverksamheter i Malung-Sälens kommun i västra Dalarna, såsom catering, bensinmack och infrysning av bär.
Den första uthyrningsstugan, den i Gruven , började vi bygga vi tillsammans med lokala hantverkare redan 1989. Stugan på Sälfjällstangen byggdes tio år senare, 1999. Nästan allt material till husen är lokalt producerat. Allt trä till byggnaderna kommer från våra egna marker. En stor del av inredningen i stugorna är handgjord av lokala, skickliga hantverkare. I möjligaste mån har vi baserat stugorna på byggmaterial och inredning med hänsyn taget till miljön. Husen i såväl Gruven som i Tangen är uppvärmda med bergvärme.

Vi i familjen Andersson har valt att som hyresvärd vara småskaliga och personliga, utan fördyrande och anonyma mellanhänder. Det innebär att vi själva ser till att allt fungerar som det ska i och kring husen. Det är viktigt för oss att våra gäster trivs och att vi får en personlig relation till våra hyresgäster. Därför väljer vi att inte ha någon automatisk bokning.
Vi hoppas och tror att våra gäster uppskattar den mänskliga kontakten.

Varmt välkomna till oss

 

 


Scroll to Top