Snickar Mats och Maria Andersson

Vi som hyr ut stugorna heter Snickar Mats och Maria Andersson. Snickar är ett gårdsnamn som går i arv enligt typisk Dalatradition.

Redan på 70-talet arbetade Snickar Mats Andersson med service, då som värdshusvärd på hotellet Olarsängen (numer Olarsgården). Det var dit som Maria (née Sjögren) kom som ledare för en skidresegrupp under ett sportlov. Vi gifte oss på Kristihimmelfärdsdagen 1983 och flyttade snart till vårt egenbyggda hus i Malung där vi bor kvar. Tre barn och en handfull barnbarn har det hunnit bli, hittills.

Sedan tidigt 80-tal har familjeföretaget Snickar Andersson bedrivit olika servicerelaterade affärsverksamheter i Malung-Sälens kommun i västra Dalarna, såsom catering, bensinmack och infrysning av bär.
Den första uthyrningsstugan, den i Gruven , började vi bygga tillsammans med lokala hantverkare redan 1989. Stugan på Sälfjällstangen byggdes tio år senare, 1999. Nästan allt material till husen är lokalt producerat. Allt trä till byggnaderna kommer från familjens egna marker. En stor del av inredningen i stugorna är handgjord av lokala, skickliga hantverkare. I möjligaste mån har vi baserat stugorna på byggmaterial och inredning med hänsyn taget till miljön. Husen i såväl Gruven som i Tangen är uppvärmda med bergvärme.

Vi Snickar Andersson har valt att som hyresvärd vara småskalig och personlig, utan fördyrande och anonyma mellanhänder. Det innebär att vi själva ser till att allt fungerar som det ska i och kring husen. Det är viktigt för oss att gästerna trivs och att vi får en personlig relation till våra hyresgäster. Det är därför vi väljer att som uthyrare inte ha någon automatisk bokning.

Vi hoppas och tror att gästerna uppskattar den mänskliga kontakten.

Varmt välkomna till Snickar Andersson

Hej

Vi håller på att flytta! Nej, inte familjen och inte husen. Däremot flyttar vi nu till ny hemsida.

Du finner oss på https://fjallstugorisalen.se.

 

Gå dit, glöm inte att bokmärka sidan så att du alltid hittar tillbaka till oss.

Välkomna!

This will close in 20 seconds

Rulla till toppen